Energieffektivisering ventilation, värmeåtergivning

Energiexpert på riktigt

Enkla åtgärder ger rätt besparing

Vid besiktningar hittar man oftast betydande noteringar att förbättra. Det är mycket sällan som man med hjälp av noggranna besiktning och genomgång av installationer inte hittar betydande noteringar och åtgärdsförslag att spara energi och kostnader på.

Här följer några exempel:

Massor av ventilationsaggregat med nya miljövänligare pappfilter som inte har bytts i tid utan täppts igen, sugit fukt så att de kröker sig och ligger sedan an mot rotor och stoppar effektivt värmeåtervinningen som då stannar och kraftigt ökar energianvändningen. Här är två liknande exempel.

En brusten rem på värmeåtervinning för ett större ventilationsaggregat som har stått stilla i minst tre kalla vintermånader.

Expert på energi

Vad händer om man inte utför sin energideklaration?

De flesta byggnader har krav på utförande av energideklaration. Denna gäller i 10 år och har man ingen giltig Energideklaration kan Boverket förelägga krav på vite.

När man utför sin Energideklaration skall man också passa på att få förståelse för sin energianvändning. Förståelse och kunskap för dess kostnader och vad man kan göra för att förbättra läget.

Med Colcon får ni den bästa hjälpen, flexibilitet och engagerad konsult.

Anlita Colcon AB

Anlitar du Colcon AB får du: